У стратосферу на космічній кулі: Американський стартап придумав, як відправляти туристів майже у космос (відео)

Американський стартап Space Perspective у 2021 році починає випробування гігантської повітряної кулі Spaceship Neptune для туристичних польотів у стратосферу. Про унікальну кулю пише geekwire, повідомляють Патріоти України.

Передбачається, що куля буде підніматися на висоту 30 км - на цій висоті пасажири будуть почуватися легшими на 1 кг. Туристичні польоти планується почати вже у 2024 році.

Тривалість польоту складе шість годин, на дві з яких капсула зависне над Атлантичним океаном на максимальній висоті.

Піднімати капсулу зі швидкістю 19 км/год буде аеростат, заповнений воднем.

Американські підприємці, заміжня пара Джейн Пойнтер (Jane Poynter) і Табер МакКаллум (Taber McCallum), заснували стартап для позаземного туризму. Як пише GeekWire, вони планують відправляти групи людей в стратосферу, поміщаючи їх в герметичні капсули і піднімаючи на повітряній кулі. Всередині, як передбачається, буде бар, туалет і доступ до швидкісного інтернету. Але найбільше потенційних клієнтів приверне вид на Землю з висоти трохи більше 30 км.

Пойнтер і МакКаллум планують запустити регулярні польоти в 2024 році, а в 2021-м провести випробувальні рейси з науково-дослідними вантажами. За їх словами, пасажирські польоти будуть розраховані максимум на дев'ятьох людей, включаючи пілота. Загальна тривалість космічного польоту складе шість годин, чотири з яких підуть на підйом і спуск. На милування Землею у клієнтів буде два години: невагомість вони не відчують, зате побачать контур нашої планети.

Всі польоти компанії будуть контролюватися Федеральним управлінням цивільної авіації США. Стартувати судно буде з Космічного центру Кеннеді у Флориді, а завершувати шлях - в Атлантичному океані, звідки пасажирів забере корабель. Так як на борту є бар і інші зручності, не виключено, що на судні дозволять проводити заходи на кшталт весіль.

Вартість квитка на рейси поки невідома, але орієнтовно вона складе 125 тисяч доларів - можна починати збирати.

Пара зайнялася проектом, так як має досвід в цій сфері: раніше Пойнтер і МакКаллум разом з напарниками заснували стартап World View, який вивчає космос за допомогою аеростатів.

Офіцйне відео:



Інфографіка: Новое Время | Google search image

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...