"У сухому підсумку ми маємо безкарність злочинів": У Чернівцях розгорівся скандал з ТЦК через музиканта гурту Intermezzo

У музичному гурті Intermezzo, в якому раніше заявляли про викрадення і побиття працівниками ТЦК соліста Володимира Білика та його друга Андрія Дулецького, розповіли, як зараз розвиваються події. Про це йдеться у дописі гурту в Instagram, передають Патріоти України.

Як стверджують в Intermezzo, Білик, якого вранці 16 січня разом із другом нібито силоміць відвезли до Чернівецького ТЦК, а потім побили, повернувся до роботи у школі, де працює з 2020 року. Він як учитель на 1,25 ставки, наголошують в гурті, має законні підстави для відстрочки від призову.

Побої Володимира Білика та його товариша Андрія Дулецького були задокументовані письмово й додані до системи Helsi лікарями швидкої. Дулецький повернувся додому зі струсом мозку після побиття, його лікують. Справою займаються адвокати.

Сторона захисту наполягає, що поліціянти стояли й дивилися, як співробітники ТЦК били Дулецького та Білика. Крім того, працівники ТЦК нібито змусили Дулецького видалити з телефону всі докази.

Крім того, Білику в лікарні вручили ухвалу про свідомо неправдивий виклик поліції. Після побиття він викликав службу моніторингу поліції, яка не прибула на виклик. Музикант збирається оскаржити постанову в суді за свої кошти.

"У сухому підсумку ми маємо безкарність злочинів окремих співробітників ТЦК, що підтримується з боку деяких працівників поліції та прикордонників", - зазначається у дописі.

Переісторія

У Чернівцях працівники ТЦК 16 січня вранці зупинили поблизу єврейського цвинтаря співака гурту "Інтермеццо" Володимира Білика та його товариша Андрія Дулецького. Чоловіків посадили в машину, де був представник поліції. Вже за кілька годин вони пройшли ВЛК, побували в лікарні та стверджують, що представники ТЦК одного з них побили.

Водночас у коментарі для "Еспресо.Захід" начальниця служби зв'язків з громадськістю Чернівецького ОТЦК та СП майор Тетяна Гайдащук розповіла, що працівники ТЦК та СП діяли в межах закону.

"Військовослужбовці ТЦК та СП перевірили документи. Громадянин є військовозобов’язаним, який мав самостійно з’явитися в ТЦК і виконати свій військовий обов’язок.

Він пройшов ВЛК і був визнаний придатним до військової служби, призваний на військову службу під час мобілізації, на особливий період, але дорогою в навчальний центр, куди направлявся для підготовки, самовільно покинув команду. Про вчинення кримінального правопорушення буде повідомлено відповідний правоохоронний орган. Військовослужбовці ТЦК та СП діяли в межах закону", – прокоментували у пресслужбі Чернівецького ТЦК та СП.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...