"У сухому підсумку ми маємо безкарність злочинів": У Чернівцях розгорівся скандал з ТЦК через музиканта гурту Intermezzo

У музичному гурті Intermezzo, в якому раніше заявляли про викрадення і побиття працівниками ТЦК соліста Володимира Білика та його друга Андрія Дулецького, розповіли, як зараз розвиваються події. Про це йдеться у дописі гурту в Instagram, передають Патріоти України.

Як стверджують в Intermezzo, Білик, якого вранці 16 січня разом із другом нібито силоміць відвезли до Чернівецького ТЦК, а потім побили, повернувся до роботи у школі, де працює з 2020 року. Він як учитель на 1,25 ставки, наголошують в гурті, має законні підстави для відстрочки від призову.

Побої Володимира Білика та його товариша Андрія Дулецького були задокументовані письмово й додані до системи Helsi лікарями швидкої. Дулецький повернувся додому зі струсом мозку після побиття, його лікують. Справою займаються адвокати.

Сторона захисту наполягає, що поліціянти стояли й дивилися, як співробітники ТЦК били Дулецького та Білика. Крім того, працівники ТЦК нібито змусили Дулецького видалити з телефону всі докази.

Крім того, Білику в лікарні вручили ухвалу про свідомо неправдивий виклик поліції. Після побиття він викликав службу моніторингу поліції, яка не прибула на виклик. Музикант збирається оскаржити постанову в суді за свої кошти.

"У сухому підсумку ми маємо безкарність злочинів окремих співробітників ТЦК, що підтримується з боку деяких працівників поліції та прикордонників", - зазначається у дописі.

Переісторія

У Чернівцях працівники ТЦК 16 січня вранці зупинили поблизу єврейського цвинтаря співака гурту "Інтермеццо" Володимира Білика та його товариша Андрія Дулецького. Чоловіків посадили в машину, де був представник поліції. Вже за кілька годин вони пройшли ВЛК, побували в лікарні та стверджують, що представники ТЦК одного з них побили.

Водночас у коментарі для "Еспресо.Захід" начальниця служби зв'язків з громадськістю Чернівецького ОТЦК та СП майор Тетяна Гайдащук розповіла, що працівники ТЦК та СП діяли в межах закону.

"Військовослужбовці ТЦК та СП перевірили документи. Громадянин є військовозобов’язаним, який мав самостійно з’явитися в ТЦК і виконати свій військовий обов’язок.

Він пройшов ВЛК і був визнаний придатним до військової служби, призваний на військову службу під час мобілізації, на особливий період, але дорогою в навчальний центр, куди направлявся для підготовки, самовільно покинув команду. Про вчинення кримінального правопорушення буде повідомлено відповідний правоохоронний орган. Військовослужбовці ТЦК та СП діяли в межах закону", – прокоментували у пресслужбі Чернівецького ТЦК та СП.

13-річна донька найстаршої породіллі України переїхала до нової родини: Спливли нові подробиці скандалу

субота, 27 квітень 2024, 9:30

У житті 13-річної чернігівчанки Анни Підвербної, історія якої рік тому сколихнула всю Україну, стався новий, не менш крутий поворот, передають Патріоти України. Як відомо, торік наприкінці квітня дівчинка написала в соцмережах допис, в якому просила за...

Справа не лише у вибуху: Вчені пояснили, чому люди можуть жити у Хіросімі та Нагасакі, але не в Чорнобилі

субота, 27 квітень 2024, 9:24

Світ знає про три ядерні катастрофи, які призвели до неймовірних руйнувань та людських жертв. Мова йде про скидання атомних бомб на Хіросіму та Нагасакі, а також аварію на Чорнобильській атомній електростанції. Попри те, що за масштабами руйнувань Чорн...