У Сумах чоловік ухилився від мобілізації через "дружину в Польщі": Як його покарали

У Сумах чоловіка засудили до трьох років ув'язнення за відмову від мобілізації. Чоловік ухилявся від мобілізації, пояснюючи це тим, що його дружина працює в Польщі, а він сам виховує дитину. Про це йдеться у вироку Ковпаківського районного суду міста Суми. Військово-лікарська комісія визнала чоловіка придатним до військової служби ще 5 червня 2023 року, передають Патріоти України.

7 червня він отримав вже "бойову повістку" і мав з'явитися в військовий комісаріат для направлення на службу, проте він ухилився від мобілізації.

У суді чоловік стверджував, що мав проблеми зі здоров'ям, але його визнали придатним до служби та вручили повістку. Згодом він попросив відкласти дату призову, адже його дружина була за кордоном, а він сам виховував малолітню дитину. І військова комісія погодилася з цим.

Пізніше чоловік намагався отримати відстрочку від армійської служби, посилаючись на те, що він самостійно виховував дитину. Він спробував звернутися до суду для визнання факту самостійного виховання дитини, проте у вересні 2023 року його заява була відхилена.

Також він переконував, що його не слід мобілізовувати, оскільки в минулому він не служив у армії й не має бойового досвіду.

Чоловік стверджував, що його дружина продовжує працювати в Польщі, і хоча він розкаюється у своїх діях, він не бажає служити в армії.

Суд прийшов до висновку, що, навіть з урахуванням представлених захисником медичних документів, факту утримання дитини та регулярних виїздів дружини за кордон, у чоловіка відсутні підстави для звільнення від відбування реального покарання.

"Суд не може визнати щире каяття обвинуваченого обставиною, яка пом`якшує покарання, оскільки в судовому засіданні він пояснив, що до ТЦК більше не звертався і не має наміру проходити військову службу, тобто не вжив та не має наміру вживати будь-яких заходів щодо мінімізації наслідків вчиненого ним кримінального правопорушення", – йдеться у поясненні.

Суд визнав чоловіка винним за порушення статті 336 Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі. Його негайно взяли під варту безпосередньо в залі суду. Цей вирок можна оскаржити в апеляційному суді.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...