У Сумах професор читав студентам лекцію, чи приймає Зеленський наркотики (відео)

Прямої заборони в законі про вибори президента і законі про освіту на висловлення своєї думки про кандидатів у президенти викладачами під час лекції немає, але ситуація виглядає "якось не так".

Під час лекції на дошці був портрет Зеленського. Фото: скріншот з відео.

Професор Сумського державного університету, завідувач кафедри електроніки і комп'ютерної техніки Анатолій Опанасюк читав студентам лекцію про наркотики і кандидата в президенти України, шоумена Володимира Зеленського. Про це 15 квітня у Facebook повідомив нардеп від "Народного фронту", член колегії Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко, передають Патріоти України.

Він також опублікував відео, зняте під час занять. На дошці водночас видно портрет Зеленського. "Лекція завідувача кафедри електроніки і комп'ютерної техніки Анатолія Опанасенка. Тема лекції – "чи приймає наркотики один із кандидатів у президенти. Дивно, чи не так?" – написав нардеп.

Він підкреслив, що "Україна поки ще тільки вчиться демократії". "Демократія – це, зокрема, можливість кожного громадянина без погроз, обману, підкупу обрати того, кому громадянин довіряє. Чи можливо студентам у Сумському державному університеті вільно ухвалювати рішення, за кого з кандидатів у президенти голосувати у другому турі виборів, якщо один із викладачів у робочий час, на лекції перед студентами, дає безсторонні оцінки одному з кандидатів? Чи, можливо, це входить у навчальний план роботи завідувача кафедри електроніки та комп'ютерної техніки Анатолія Опанасюка?" – зазначив Геращенко.

За його словами, "прямої заборони в законі про вибори президента і законі про освіту на висловлення своєї думки про кандидатів у президенти викладачами під час лекції... немає, але є ж дух закону, який не терпить насильства над вибором кожного".

Нардеп вимагає від ректора університету вжити до Опанасюка заходів дисциплінарного характеру, "щоб він на своїх лекціях займався прямими своїми обов'язками, а не агітацією". "Вважаю, що агітація у вишах має бути справою суто добровільною у вільний від навчання час із рівним доступом усіх кандидатів до можливості проводити вільні зустрічі зі студентами та молоддю", – написав Геращенко.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно