"У супермаркет же люди ходять": Українці розповіли, як святкуватимуть Великдень - у церкві чи вдома

Більшість громадян висловилися за дотримання карантину і відповіли, що проведуть цей святковий день вдома, але не усі...

Українці в мережі обговорюють, чи варто порушувати карантин і йти до церкви на Великдень. Більшість вже зробило свій мотивований вибір. Опитування з цього приводу був опублікований на сторінці групи "Людоньки порадьте" в соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

"Про карантин відомо! Це питання для мого тата, щоб він прочитав. Тому що у всіх селах церкви будуть закриті і паски будуть святити вулицями", - пояснила опитування його ініціаторка.

Більшість коментаторів висловилися за дотримання карантину і відповіли, що проведуть цей святковий день вдома. Мотиви для цього різні, але найчастіше називалася необхідність дотримуватися встановлених правил, щоб карантин пройшов, якомога швидше.

"Ніхто нікуди не піде. Карантин. У церкві пояс святити не будуть. Ви думаєте священики штрафи захочуть платити? Або ви безсмертні? Схаменіться. Моліться будинку. Служба буде без людей", "Та вже всядьтесь, вляжтесь з тими святами !!!! інакше карантин ніколи не закінчиться, через таких святих і божих !!!!! " - пишуть у коментарях.

Хоча є серед коментаторів і ті, хто вважає, що справжнім віруючим ніщо не повинно зашкодити. "Ходила і буду ходити. Люди в супермаркети не бояться ходити, а до церкви страшно. Хотілося, щоб люди Бога так боялися як бояться коронавируса. Треба мати тверду віру. Без Божої волі волосся з голови не випаде. Маловіри", - вважає одна з них.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...