У сузір’ї Риб відкрили придатну для життя людства планету

Температура на поверхні цієї скелястої планети становить близько 42 градусів цельсія

Міжнародна група астрономів у співпраці з космічними агентствами NASA й ESA виявили у космосі нову планету Gliese 12 b, повідомляє BBC.

А За словами вчених з Університету Воріка, які брали участь у проєкті, Gliese 12 b має таку саму температуру, яка у 2022 році була зафіксована у Великій Британії, і є однією з небагатьох відомих скелястих планет, де люди теоретично можуть вижити. Разом з тим, відстань від Землі до планети у 40 світлових років означає, що вона надто далеко, щоб пізнати її краще.

Це справді захоплююче відкриття, яке допоможе нашим дослідженням планет, схожих на Землю, у нашій галактиці, - заявив астрофізик з Університету Воріка доктор Томас Вілсон.

Зазначається, що орієнтовна температура на поверхні планети становить близько 42 градусів за Цельсієм, але вчені все ще не впевнені, якою є її атмосфера. Планета, еквівалент Сонця, є прохолодним червоним карликом, розташованим у сузір’ї Риб. Вона отримує в 1,6 рази більше енергії від своєї зірки, ніж Земля від Сонця.

Астрономи використовували дані із супутників NASA та ESA, щоб підтвердити існування планети та її характеристики, такі як розмір, температура та відстань від Землі.

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...

Комісія Мінкульту фіксує розкрадання держмайна: З Почаївської лаври зникли цінні ікон, які передавалися в оренду Московському патріархату разом з архітектурним комплексом

субота, 27 липень 2024, 17:00

В ході перевірки збереження державного майна Свято-Успенської Почаївської лаври на Тернопільщині, яке перебуває у безоплатному користуванні УПЦ МП, виявлено низку порушень. Про це йдеться у звіті комісії Міністерства культури та інформаційної політики,...