У Сибіру масштабні лісові пожежі знищили 19 населених пунктів, є жертви (відео)

У Росії масштабні лісові пожежі, які все ніяк не можуть загасити, знищили щонайменше 19 населених пунктів і 17 тис. гектарів лісу. Вони серйозно нашкодили п'яти регіонам країни-агресора – найбільше постраждали Курганська, Іркутська та Свердловська області, Хабаровський і Красноярський краї, повідомляють Патріоти України.

Нові осередки знаходять щодня. Як передає NGS24.RU, тільки за 13 травня було зафіксовано 19 лісових пожеж на площі 2,1 тис. гектарів. У Красноярському краї вже згоріло не менше 518 будинків, є жертви серед населення. Кількість постраждалих у Сибіру й на Уралі оцінюється у 1,2 тис. осіб, загиблих – 16 осіб.

Вогонь підбирається до сел Малий і Великий Кускун, які розташовані поряд із Красноярськом. Заявляється, що це загоряння сталося з вини місцевих жителів.

Зі стихією там борються 40 пожежників – проте люди кажуть, що вони не справляються, і просять допомоги в добровольців. 7 травня в Сибіру відбулася резонансна подія – на третину вигоріло місто Уяр.

"Вогонь такої сили був, ми навіть не намагалися загасити, тільки схопити живих і, можливо, цінні речі якісь. Що людина з відром могла зробити?" – розповіла виданню "Сибір.Реалії" мешканка міста Ольга Якобі.

Постраждалим пообіцяли виплатити по 15 тис. рублів, а після оцінки збитків – від 30 до 50 тисяч. Місцеві при цьому скаржаться, що на відновлення будинків потрібно кілька мільйонів, а не тисячі. А якби пожежники прийшли на допомогу вчасно, масштаби збитків були б меншими. "У нас вважай, усі в селі погорільці. В Ізиндаєвому згоріло 46 житлових будинків. Залишилося лише шість будинків цілими", – розповів журналістам мешканець села Ізиндаєве Кемеровської області Віктор Тітов.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...