У Тернополі фунціонував один з найбільших у світі фішингових сервісів: Український хакер "обікрав" банки 11 країн

У Тернополі чоловік створив один з найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи різних країн, зазначають Патріоти України. Для цього розробив шкідливе програмне забезпечення, спрямоване на вебресурси понад сотні банків та їхніх клієнтів. Воно дозволяло контролювати облікові записи користувачів, які зареєструвалися на ресурсах і вводили платіжні дані. Надалі їх отримували хакерські угруповання і використовували в злочинних цілях, повідомили в пресслужбі Офіса генпрокурора.

"Збиток від протиправної діяльності досягає десятків мільйонів доларів. Від фішингових атак постраждали фінансові установи Австралії, Великої Британії, Іспанії, Італії, Мексики, Нідерландів, Німеччини, США, Франції, Чилі та Швейцарії", – сказано в повідомленні.

Відомо, що більш як 50% всіх фішингових атак в Австралії 2019 року були здійснені саме з використанням розробки підозрюваного. Тепер хакеру загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією програмних чи технічних засобів. Слідство триває.

У РФ двоє силовиків встановили рекорд з найбільшого хабара в історії країни, але "не поділились, з ким треба"

четвер, 18 квітень 2024, 12:52

Російська влада звинуватила двох тепер уже колишніх силовиків в отриманні найбільшого хабара в історії країни, інформують Патріоти України. Як повідомляється, злочинну схему організував Георгій Сатюков, який працював в управлінні «К» МВС РФ, що спеціал...

"Великий красень, дуже агресивний": В Одесі рідкісна змія покусала директора зоопарку (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 12:29

В Одесі червонокнижна змія заповзла у житловий сектор та покусала директора Одеського зоопарку, який її ловив, інформують Патріоти України. Як розповів директор звіринця Ігор Біляков, вчора йому зателефонували співробітники ДСНС та розповіли, що на тер...