У територіальних водах США берегова охорона перехопила відчайдушного винахідника, котрий перетинав Атлантичний океан у "колесі для хом'яка"

Це не перша спроба цього чоловіка перетнути океан на саморобних плавзасобах. Подібні інциденти відбувалися у 2014, 2016 та 2021 роках.

саморобне судно Реза Балучі

Берегова охорона США заарештувала чоловіка із Флориди, який намагався перетнути Атлантичний океан, щоб дістатися Лондона на саморобному "колесі для хом’яків". Про це повідомляє Sky News.

Правоохоронці помітила 44-річного Реза Балучі 26 серпня приблизно за 110 від острова Тайбі, що у штаті Джорджія.

Вони вважали, що імпровізоване судно було "явно небезпечним", оскільки утримувався на плаву за допомогою буїв та проводів. Попри вимоги берегової охорони, чоловік не залишав судно упродовж трьох днів.

Балучі запевняв офіцерів берегової охорони, що його судно має офіційну реєстрацію у Флориді, але так і не зміг показати відповідний документ. Також, поки тривали переговори, Балучі показував офіцерам два 30-сантиметрових ножа і запевняв, що вб'є себе, якщо його спробують силоміць зняти з "судна".

Наступного дня він запевняв, що має із собою бомбу і нібито пригрозив "підірвати себе". Врешті, чоловік зізнався, що це - брехня.

29 серпня поліцейські витягли Балучі з судна, та 1 вересня його доставили на базу берегової охорони в Маямі.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...