У той час, як МОЗ рапортує про успіхи. "У COVID-фонд нарізані мільярди гривень, а що на виході?": Журналіст розповів, як тиждень чекав на результат тесту

На боротьбу з коронавірусом із державного бюджету виділяють мільярди, при цьому тест роблять тиждень.

Про це у Facebook розповів журналіст Данило Мокрик, передають Патріоти України.

"Тест на Covid-19 – негативний. На цей результат я чекав тиждень. У Києві. В той час, як МОЗ рапортує, що максимум на результати ПЛР-тесту треба чекати 3 дні, і то – десь глибоко в регіонах. А так – доба і все", – розповів він.

"Пів року пандемії і карантинних заходів в Україні, "щоб підготувати систему охорони здоров'я". Мільярди гривень, нарізаних в Covid-фонд. І на виході – непевний шанс дізнатися, чи тиждень тому в тебе був Covid.

Зате міліція зніме за мульйон фільм про свою героїчну боротьбу з коронавірусом", – резюмує Мокрик.

За повідомленням програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", Міністерство охорони здоров'я за 3 місяці після виділення коштів із Фонду боротьби з Covid-19 змогло освоїти лише 1,5% фінансів.

У травні уряд виділив МОЗ 2,34 млрд грн на закупівлю засобів індивідуального захисту для медиків, для госпіталізації пацієнтів та екстреної медичної допомоги.

Проте за 3 місяці у повному обсязі закуплені тільки респіратори і захисні щитки, частина масок і рукавичок. По решті товарів торги або не відбулися через відсутність пропозицій, або взагалі не були оголошені.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...