У травні до сил оборони України мобілізували більше людей, ніж за останні чотири місяці, - нардеп Костенко

У травні до сил оборони України мобілізували більше людей, ніж за останні чотири місяці, повідомив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки, полковник Служби безпеки України Роман Костенко в інтерв'ю Radio NV, яке опублікували 9 червня, передають Патріоти України.

Про це згадали під час обговорення проблем із бронюванням у територіальних центрах комплектування (ТЦК) працівників підприємств оборонно-промислового комплексу (ОПК). "Ми зараз говоримо про людей, які заходять в оборонно-промисловий комплекс. Це десь біля 2–3 тис. людей, яких зараз намагаються таким чином забрати в армію або вже когось забрали. А в нас зараз темпи мобілізації зросли. За останній місяць ми набрали, мабуть, як за останні пів року. За останні чотири місяці. У нас у травні був найбільший [набір]. І ці 2–3 тис. не зіграли б ролі. Але для ОПК вони зіграють колосальну роль", – сказав Костенко.

Він пояснив, чому бронювання в ОПК важливе. "Ті люди, яких ми набрали, будуть, скажімо так, без якихось боєприпасів або дронів. Тому що інженери, які їх робили, будуть поруч із ними десь на полі бою битися. Це також важливе завдання, але коли не буде чим битися, – це проблема. І от зараз на цьому етапі питання не вирішено. І я не знаю, як вони його збираються вирішувати", – заявив Костенко.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...