У тропічних лісах несподівано знайшли загублене місто майя

Дослідники виявили прадавнє місто майя, яке досі залишалося прихованим, обплетене комплексом з приблизно 400 взаємопов'язаних поселень. Деяким із них понад 3 тисячі років, вони пов'язані між собою. Про це пише видання The Washington Post, передають Патріоти України.

У тропічних лісах виявили 417 поселень мая, з'єднаних між собою величезною мережею доріг протяжністю понад 170 кілометрів — стародавній подвиг, який вважається порівнянним з першою у світі системою автострад.

На думку науковців, які брали участь у комплексному дослідженні, будівництво цього взаємопов'язаного міста розпочалося близько 1 000 р. до н. е.

Технологічний прогрес дозволив проникнути крізь густе листя тропічного лісу з безпрецедентною точністю. Звертаючись до найсучаснішої технології лідара, яка використовує виявлення світла і визначення дальності, дослідники змогли розгледіти панорамні простори стародавнього міста.

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...