У це важко повірити! У фамільному маєтку принцеси Діани знайшли артефакти неандертальців, яким 40 тис. років (фото)

У фамільному маєтку покійної принцеси Діани Елторп на північний захід від центру Лондона (Великобританія) археологи натрапили на черепашки, які, як стверджують вчені, належали неандертальцям. Згідно з аналізом, артефактам уже близько 40 тисяч років, передають Патріоти України.

Як повідомило видання Ancient Origins, у дослідженні взяли участь фахівці з Інституту цифрової археології (IDA). Спочатку вони датували вік знахідки Середніми століттями, проте радіовуглецеве сканування показало, що вони набагато старіші.

Відомо, що вчені знайшли артефакт випадково, бо шукали в окрузі не сліди неандертальців, а місце середньовічного поселення, яке було покинуто людьми після руйнівної середньовічної чуми в ХІV столітті.

У своїх пошуках вони керувалися припущенням покійного графа Спенсера, батька леді Діани. Той вважав, що поселення розташовувалося всього за 914 метрів на захід від будинку, побудованого в 1688 році. Однак розпочавши розкопки, зробили зовсім інше відкриття. Археологи припускають, що відшукали місце найдавнішої стоянки неандертальців на території сучасної Великобританії.

Відомо, що неандертальці населяли територію від Європи до Сибіру приблизно 400 тисяч років тому. Вчені вважають, що вони були нижчі за зростом і витривалішими ніж homo sapiens, а також мали товсті кістки, що нависали над очима. Імовірно, неандертальці зникли 40 тисяч років тому, коли з Африки в Європу прибували люди розумні (homo sapiens).

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...