У центрі Флоренції Кличко відкриє пам'ятник Тарасу Шевченку

Монумент Кобзареві італійському мегаполісу, де працюють тисячі українських заробітчан, стане подарунком киян місту-побратиму. Аналогічний подарунок у вигляді статуї великого флорентійського поета був зроблений італійцями Києву 2015 року
Гордість дому Медичі. Кафедральний собор Санта Марія дель Фьоре

21-22 квітня 2016 року Віталій Кличко під час робочого візиту до Флоренції на зустрічі з мером міста Даріо Нарделлою обговорив можливість встановлення у Флоренції пам’ятника Тарасу Шевченку. З тих пір справа швидко просунулась, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу КМДА.

"Муніципалітет Флоренції на своєму засіданні схвалив рішення про встановлення в італійському місті пам’ятника українському поету, художнику, борцю за свободу українського народу Тарасу Шевченку. У рішенні зазначається, що "ця мистецька робота збагатить культурну та мистецьку спадщину муніципалітету", - йдеться у повідомленні.

Монумент буде встановлено в центрі міста неподалік від всесвітньовідомого флорентійського кафедрального собору Санта Марія дель Фьоре, на площі перед однією з найбільших бібліотек міста. Автором монументу є відомий український скульптор Олег Пінчук.

До цього, у 2015 році, спільними зусиллями Київської міської влади, Посольства Італії в Україні та міжпарламентської групи дружби України та Італії в столиці України на Володимирській гірці відкрили пам’ятник італійському поету, що народився у Флоренції, Данте Аліг’єрі.

Пам’ятник Данте – спільний твір італійського скульптора Лучано Массарі і українського архітектора Леоніда Малого. Монумент був подарунком Флоренції Києву.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...