У центрі Одеси приїжджий молодик порвав державний прапор України. Однак швидко зкис, коли забратись безкарним не вдалося

У центрі Одеси юнак порвав прапор України

У Одесі правохоронці затримали 18-річного юнака, який порвав державний прпор України. Про це повідомило регіональне управління Нацполіції у суботу, 21 жовтня.

Вказано, що інцидент трапився кілька днів тому. Мешканець Дніпропетровської області цілий день гуляв містом, періодично випиваючи.

"Пізно ввечері, під дією оковитої, схопив державний прапор України, який був встановлений на фасаді будинку, почав його смикати й тягнути, доки не розірвав", – йдеться у повідомленні.

Перехожі сповістили про це поліцію, яка оперативно знайшла зловмисника. Молодик каявся та виправдовував свій вчинок алкогольним сп'янінням. Але його дії кваліфікували за статею про публічну наругу над державним прапором (ч.1 ст.338 КК України).

Молодику загрожує кримінальний штраф у розмірі від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або арешт строком до шести місяців, або тюремне ув'язнення на той самий строк.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...