"У цих кількох словах твій світ руйнується": У 11-разового чемпіона світу діагностували рак останньої стадії, його дружина теж хвора

Шестиразовий олімпійський чемпіон та 11-разовий чемпіон світу з велоспорту Кріс Гой повідомив, що в нього рак у термальній стадії. На думку лікарів, 48-річному уродженцю Единбурга залишилося жити від двох до чотирьох років. Гой уже рік знав про свій діагноз, але тільки зараз повідомив, що його хвороба невиліковна, передають Патріоти України.

Тяжка алергічна реакція на хіміотерапію

Той, хто займає друге місце в списку найтитулованіших олімпійців Великобританії (за кількістю золотих медалей), невдало пройшов хіміотерапію, яка не змогла його вилікувати.

Він описав процедуру як "почуття, що твоя голова у лещатах", під час усіх шести курсів лікування протягом 18 тижнів, додавши, що це було найболючішим випробуванням у його житті. "А у мене дуже високий больовий поріг", - зазначив він.

Він також розповів, що під час другого сеансу хіміотерапії у нього трапилася сильна алергічна реакція, через що процедура тривала не дві, а чотири години.

Під кінець лікування він виявився "цілком розбитим".

Виявили пухлину в плечі

Батько двох дітей, яким зараз 10 та 7 років, в інтерв'ю журналу The Sunday Times розповів, що вперше звернувся до лікаря у вересні минулого року.

Перші симптоми були незвичними. Він думав, що в нього всього лише розтягнення плеча, бо "вже не молодий для підйому ваги".

Однак у нього виявили пухлину в плечі, а подальше сканування виявило, що основне вогнище раку знаходиться в його простаті і поширилося на кістки. У нього були пухлини в плечі, тазі, стегні, хребті та ребрі.

Гой, у своїх мемуарах, які він написав за останній рік, розповів: "[Ти чуєш] одне речення, яке тобі каже людина, яку ти бачиш уперше в житті. І в цьому одному реченні, у цих кількох словах, твій світ руйнується".

Дружина теж хвора

Гой також повідомив, що його дружина Сара також має проблеми зі здоров'ям. У неї дуже активна і агресивна форма розсіяного склерозу, виявлена після сканування в листопаді минулого року.

Вона звернулася до лікаря після того, як почала відчувати дивне поколювання на обличчі та язику.

Гой сказав, що найскладнішим було розповісти про це своїм дітям Каллуму і Хлоі, але він зміг знайти в цьому позитив і набути внутрішньої гармонії.

"Я не намагаюся вдавати, що кожен день чудовий. Але я маю моменти справжньої радості... Я знову повернувся до себе", — сказав він.

Діагноз став величезним шоком

Гой, який під час Олімпіади в Парижі працював експертом на BBC, у свій час був неймовірно домінуючою фігурою у спринтерському велоспорті. На момент завершення кар'єри у 2013 році він завоював шість олімпійських золотих медалей, 11 світових титулів та 34 титули Кубку світу.

Він є третім за кількістю медалей британським олімпійцем за всю історію, із шістьма золотими та однією срібною медаллю.

Сер Кріс сказав, що діагноз став для нього дуже неприємною несподіванкою.

"Я маю новини. Минулого року мені поставили діагноз — рак, що стало для мене величезним шоком, оскільки до цього я не мав жодних симптомів".

Сер Кріс висловив "щиру подяку" медичним працівникам за їхню "дивовижну допомогу та турботу".

Шотландець додав: "Хоча я вдячний за будь-яку підтримку, я хотів би справлятися з цим у приватному порядку. Моє серце співчуває багатьом іншим, які зараз стикаються з подібними труднощами. Я оптимістичний, позитивний та оточений любов'ю, за що дуже вдячний. Як ви можете уявити, останні місяці були неймовірно важкими. Однак я почуваюся нормально".

Уес Стрітінг, міністр охорони здоров'я, який лікувався від раку нирки в 2021 році, сказав в ефірі програми Sky News Sunday Morning With Trevor Phillips: "Він така надихаюча людина, і це особливо очевидно в тому, як він розповів сьогодні про свій невиліковний діагноз".

"Я просто вражений тим, як він справляється з цим, тому що не впевнений, що зміг би відреагувати також", - додав він.

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...