У ТЦК розповіли, чому повістка може прийти померлій людині

У Київському міському ТЦК пояснили, чому повістка може прийти померлій людині. Це сталося після того, як мережею поширились повідомлення, що документ надійшов на ім’я футбольного журналіста Артема Франкова, який пішов із життя минулого року. Про це стало відомо з Telegram-каналу Artем Frankov official, передають Патріоти України.

Там 19 квітня з’явилось фото повістки, у якій зазначено, що Артем Франков має 20 квітня прийти до ТЦК та СП Оболонського району Києва.

Але головний редактор журналу "Футбол" помер восени 2023 року.

Реакція ТЦК

21 квітня у столичному центрі комплектування відреагували на інцидент. Відповідне повідомлення з’явилося на сторінці Київського міського ТЦК та СП у Facebook.

Там зазначили, що подібні випадки трапляються, бо "громадяни не оновлюють свої персональні дані вчасно безпосередньо в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки". Також недостовірні дані можуть подавати й інші держреєстри.

"Крім того, невірні дані щодо громадян можуть подавати інші державні реєстри. Відтак ТЦК та СП не володіє повною і достовірною інформацією щодо осіб, які можуть бути призвані на військову службу. Принагідно звертаємо увагу та наголошуємо на вчасному та обов'язковому оновленні своїх облікових даних", - йдеться у повідомленні.

Чи потрібна довідка про несудимість для взяття на військовий облік чи оновлення даних - пояснення МВС

субота, 18 травень 2024, 3:25

У мережі поширили інформацію, що для взяття на військовий облік чи оновлення даних нібито потрібна довідка про несудимість. Міністерство внутрішніх справ це спростувало. Пояснення опублікувала пресслужба МВС. "Наголошуємо, що довідка (витяг) про відсут...

Спеціалісти вперше відтворили обличчя найбагатшого та наймогутнішого з найдавніших царів відомих історикам

субота, 18 травень 2024, 2:35

За цього фараона Єгипет досяг небаченої до того величі і процвітання ґ та першого піку своєї могутності. Науковці відтворили обличчя діда Тутанхамона Аменхотепа ІІІ, що стало першим за останні 3400 років відтворенням справжньої зовнішності культової п...