У влади виникли проблеми: Дві третини росіян виступили проти обов'язкової вакцинації від коронавірусу

Більшість громадян Росії виступають проти обов'язкової вакцинації від коронавіруса, яку ввела влада Москви і ще трьох регіонів. Про це повідомляє сьогодні Finanz.ru, передають Патріоти України.

Опитування, проведене порталом SuperJob в червні, показало, що 63% не схвалюють введення примусових щеплень. Таких відповідей виявилося майже втричі більше, ніж тих, хто підтримують обов'язкову вакцинацію (23%). Про перехід до обов'язкової вакцинації після провалу агітаційної кампанії і різкого стрибка захворюваності в середу оголосила влада Москви.

Прищепити 60% працівників зобов'язали організації і компанії з «контактних сфер». Це торгівля, відділення банків, пошти, громадський транспорт, сектор послуг - від салонів краси до фітнес-центрів і басейнів, а також бюджетні організації, включаючи школи, лікарні і МФЦ.

Слідом аналогічні заходи ввела влада Підмосков'я, Кемеровської області і Сахалінської області. Загальнофедерального рішення щодо обов'язкової вакцинації не буде, повідомило «Інтерфаксу» джерело в уряді: відповідальність за непопулярний крок доведеться взяти владі регіонів.
За даними на 17 червня, в Росії перший укол щеплення отримали 19,2 млн осіб, або 13% населення. Обидва уколи - 14,7 мільйона, або кожен десятий. Для порівняння: в Китаї частка щеплених досягла 43%, в США - 52%, у Великобританії - 61%, в Бразилії - 26%, в Індії - 15%.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...