У ворога втрати: Бійці ЗСУ збили російський апарат-розвідник, який скеровував ворожий вогонь (фото, відео)

На передовій ліквідували безпілотник окупантів, який виготовляється винятково у Російській Федерації. Саме цей апарат мав сприяти підготовці нового артилерійського удару по ЗСУ. А також це черговий доказ прямої участі Росії у війні на Донбасі, повідомляють Патріоти України.

Бійці "Азову" у районі ООС на передових позиціях Світлодарської дуги ліквідовали безпілотний літальний апарат-розвідник окупантів типу "Елерон-3". Про це повідомила прес-служба "Азову" на офіційному сайті.

"Елерони" призначені для розвідки та скерування вогню артилерії. Такі безпілотники виготовляють з 2013 року і тільки в Росії, у місті Казань. Тож його присутність на Донбасі вкотре доводить пряму участь Російської Федерації в агресії проти України.

Дивіться фото збитого російського апарату-розвідника:

До слова, такий же "Елерон" вже збивали на Донбасі – у березні 2019. Той апарат коригував вогонь ствольної артилерії ворога по цивільному аграрному комплексі.

Азовці кажуть, що саме безпілотник такого типу керував ворожий вогонь місяць тому, коли загинули бійці "Азову" з позивними "Круглий" та "Максон", а також під час обстрілу житлових будинків Новолуганського касетними боєприпасами калібру 152 міліметри.

В Україні зафіксовано спалах парвовірусу - інфекціоніст розказав про перебіг й ускладнення

вівторок, 23 квітень 2024, 18:50

Парвовірус В19 - це інфекційна еритрема, заразна хвороба, яку можна підхопити повітряно-крапельним шляхом. До того ж паровірус може пройти абсолютно безсимптомно і проявитися легким нежитем і кашлем. Людина подумає, що просто застудилася. Про це розпов...

Треба закрити небо: Німеччина закликала США надати Україні ще одну систему Patriot, - Bloomberg

вівторок, 23 квітень 2024, 18:30

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Цього тижня Німеччина також продовжить чинити ...