У випадку кібератаки на країну НАТО Альянс може дати колективну відповідь: США пригрозили Росії

У НАТО не виключають можливості колективної відповіді на кібератаку проти однієї з країн, що є членом Альянсу. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє "Голос Америки", передають Патріоти України.

"Така відповідь може бути надана у найрізноманітніших формах. Але ми чітко дали зрозуміти в документах НАТО, що кібербезпека - це питання Альянсу, це питання, в якому НАТО готова колективно об'єднувати зусилля для підвищення стійкості, зміцнення захисту і, якщо необхідно, використання відповідних інструментів для відповіді", - додав Салліван.

Крім того, Салліван заперечував, що США намагаються добитися зміни керівництва Росії, хоча і чинять санкційний тиск на неї. "З нашої точки зору, те, що відбувається з російською політичною системою, буде вирішуватися всередині Росії", - заявив він.

"Що можемо робити ми, так це докладати зусиль на трьох основних напрямках. Це ми і робимо - допомагаємо українцям займатися самообороною, зміцнюємо НАТО і нав'язуємо (Москві) витрати і наслідки", - сказав радник американського лідера.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...