У загубленому старому інтерв'ю: Таємничий геній Бенксі розсекретив своє справжнє ім'я

Бенксі Після багаторічних розмов було розкрито ім'я таємничого стріт-артиста, відомого під псевдонімом Бенксі. Про це повідомляє BBC.Ім'я художника було підтверджено у загубленому і нещодавно знову опублікованому інтерв'ю, проведеному 2003 року.

У рамках програми "Історія Бенксі" на BBC Radio 4 британський художник обговорював свою виставку. Під час розмови колишній кореспондент з мистецтва на BBC, Найджел Ренч, запитав, чи дозволяє художник використовувати його справжнє ім'я.

Коротка розмова звучала так: "Це Роберт Бенкс?" — запитав Найджел.

"Це Роббі", — відповів художник.

"Роббі. Добре. Роббі", — зазначив журналіст.

Цей фрагмент не увійшов до ефірного випуску. Утім, нещодавно Найджел переслухав розмову й оприлюднив повну версію.

Коли Бенксі запитали, чи є графіті вандалізмом, він відповів:

"Так. Це незаконно! Поліцейські в минулому говорили, що їм це подобається, але... Я просто думаю, що це моє право піти і розмалювати це. І все одно хтось інший має право піти і зафарбувати це, якщо воно йому не подобається, розумієте? Насправді з відром білої фарби не потрібно багато часу, щоб зафарбувати що-небудь. Ти ставишся до міста як до великого ігрового майданчика, розумієш? Тут можна байдикувати, розумієш?".

Таємниця особистості Бенксі триває. Подейкують, що художник — музикант Massive Attack Роберт Дель Ная. Ще одним потенційним кандидатом є Робін Ганнінгем, який народився 28 липня 1973 року в Єйті. Цю теорію підтвердили 2016 року вчені з Лондонського університету королеви Марії.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...