У Запорізькій області школярка народила дитину від ґвалтівника, а той лишився на свободі

У Запорізькій області Бердянський міський районний суд виніс вирок підлітку, який зґвалтував свою 12-річну подругу, передають Патріоти України.

Як сказано в реєстрі судових рішень, в серпні 2019 року у дівчинки був перший статевий акт, а вже в березні 2020 року 12-річна школярка народила дитину. Батьком малюка виявився неповнолітній друг брата потерпілої.

На засіданні суду підліток визнав свою провину і підтвердив, що влітку 2019 року вступав у статевий зв'язок з дівчинкою. Він заявив, що все відбувалося за згодою.

А у школярки своя версія: на прохання обвинуваченого кілька разів вступала з ним у статевий зв'язок у приміщенні нежитлового будинку. За її словами, хлопець їй погрожував, щоб вона не розповіла мамі або подругам.

Дівчинка та її адвокат подали проти обвинуваченого цивільний позов про відшкодування моральної шкоди на суму 500 тисяч гривень, вважаючи, що підліток позбавив школярку дитинства, змусив змінити спосіб життя, звернутися до психіатра для подолання стресового розладу психіки.

Підліток отримав 2 роки випробувального терміну. Також суд зобов'язав сім'ю хлопця виплатити потерпілій 300 тисяч гривень моральної шкоди, посилаючись на відсутність матеріальної можливості задовольнити позов у повному розмірі.

Як повідомляв Главред, 20 липня в Луцьку Волинської області сталося жорстоке подвійне вбивство. 62-річний Василь Пилип'юк убив доньку та колишню дружину. Тіло дівчини знайшли в коридорі. Ймовірно, вона намагалася втекти. Її мати в момент нападу спала.

Місяць тому набув чинності вирок суду щодо чоловіка через домашнє насильство. Якби його не просто оштрафували, а відправили до в'язниці, то життя двох людей можна було б врятувати.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...