У заповідних Карпатах фотопастка "вполювала" червонокнижного представника родини котячих (відео)

В Івано-Франківській області фотопастка сфотографувала рись євразійську, яка вважається зникаючим видом. Тварина "прогулювалась" територією Верховинського національного природного парку, повідомили його працівники, передають Патріоти України.

"Унікальність кадрів рисі євразійської із фотопасток полягає в тому, що це не вольєр, не центр реабілітації, не зоопарк, і навіть не інтродукована тварина для подальшого розмноження – що є об'єктом дослідження. Це тварина, яка цілком і повністю у своїй стихії, вона тут народилася, живе і надалі дає здорове потомство. Це її світ – дикої справжньої природи, з її законами та порядком", – пояснили фахівці у Facebook.

Перебування великих хижих, зокрема і рисі, у природі є індикатором збереженості та непорушності природних екосистем, зазначили в дописі.
"Ці зникаючі тварини є вершиною харчової піраміди у дикій природі та потребують значної площі для перебування. Та сталося так, що боротьба за ресурси та конкуренція за територію витіснили цих тварин до критичного стану", – додали експерти.


"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...