У Збройних силах України на одну тилову вакансію претендує удвічі більше людей, ніж на бойову, - рекрутери

Рекрутингові компанії України працюють, щоб укладати контракти для проходження військової служби. Про це йдеться в матеріалі "Української правди", опублікованому 18 червня.

"Рекрутингова система та її переваги, якщо порівнювати з мобілізацією, орієнтована на укладання контракту для проходження військової служби", – ідеться в ньому.

Юристка громадської організації "Юридична сотня" Юлія Засоба зазначила, що, якщо людина уклала контракт, представник територіального центру комплектування (ТЦК) має розподілити її за місцем служби, вказаним у рекомендаційному листі, і відмовляти в такому разі незаконно.

Натомість законодавство не зобов'язує ТЦК розподіляти "безконтрактних" добровольців до обраного ними військового підрозділу. Вирішальну роль може зіграти те, що військова частина належить до переліку тих, які треба укомплектувати насамперед. Якщо підрозділ не входить до такого переліку, відмова з боку територіального центру комплектування законна.

"У ТЦК рекрута направляють на військово-лікарську комісію. ВЛК для контрактників і мобілізованих дещо відрізняються. До рекрутів-контрактників лікарі ставляться більш прискіпливо, ніж до мобілізованих. Але строк проходження ВЛК зазвичай для обох категорій військовозобов'язаних однаковий – до одного тижня", – пише УП.

Видання також повідомило з посиланням на рекрутерів, що на одну тилову вакансію у Збройних силах України претендує удвічі більше людей, ніж на бойову вакансію.

"У середньому на одну тилову посаду претендують 45 людей, а на бойову – 20. Але не всі з тих, що відгукуються на бойову посаду, підходять через стан здоров’я, відсутність навичок тощо", – розповіла керівниця військового департаменту рекрутингової агенції Lobby X Ольга Бандрівська.

За її словами, зараз у ЗСУ найпопулярніші бойові посади – піхотинці, кулеметники, розвідники, водії, медики, оператори безпілотників, а також інженери, зв'язківці, механіки й електрики, "однак більшість людей цікавляться вакансіями діловодів, фінансистів, інших "штабістів".

Військові підрозділи проводять власні рекрутингові кампанії, пише УП. Наприклад, керівниця групи комплектування 12-ї бригади "Азов" Нацгвардії України Ярослава Кашка з позивним Бджілка повідомила, що в них рекрутинг забезпечує поповнення на 70%, і лише 30% новобранців – мобілізовані.

Інтернетом шириться тривожна звістка: Чи правда, що iPhone 12 радіаційно небезпечний та у чому може бути проблема

середа, 26 червень 2024, 22:15

Нещодавно інтернет сколихнула новина, що смартфони iPhone 12 мають підвищений рівень радіації. Та ще й настільки, що гаджет заборонили у Франції, а багато інших країн почали службові перевірки. Що це — велика помилка чи «заказуха» проти компанії Apple....

ІХрестоносці на східному порубіжжі Європи: Звідки взялися українські козаки і чи ведуть свій родовід від давньоруських богатирів

середа, 26 червень 2024, 21:30

Виникнення Українського козатства є однією з найзагадковіших і найважливіших сторінок історії, на котрий нема довершеної відповіді. Однак певні віхи формування цього войовничої і добре зорганізованої верстви українського суспільства все ж відомі, зазна...