У жіночому монастирі Підмосков'я спрацювала закладена випускником церковно-парафіяльної школи вибухівка. Серед постраждалих семеро дітей (оновлено)

За інформмацією ЗМІ, хлопця гнобили викладачі та монахині

Один дорослий і семеро дітей постраждали в результаті вибуху саморобного вибухового пристрою на території Введенського жіночого монастиря в російському Підмосков'ї. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на представника Слідкому РФ, зазначають Патріоти України.

Подія сталася у місті Серпухові Московської області. За даними російського МВС, вибух на вході до парафіяльної православної гімназії влаштував її 18-річний випускник.

Повідомляється, що травми отримали щонайменше 8 людей, включаючи самого нападника. Серед постраждалих 7 дітей.

Доповнено

За попередніми даними, внаслідок вибуху постраждали семеро людей, зокрема сам нападник. Його госпіталізували.

Telegram-канал Baza повідомляє, що випускника церковно-парафіяльної школи звати Владислав Струженков. Йому 18 років. Під час вибуху хлопцеві відірвало ногу.

Фото: Baza

Джерело “ІФ” розповіло, що мотивом злочину стала ненависть підозрюваного до педагогів школи і черниць на тлі особистих неприязних відносин. Струженков нібито став жертвою булінгу.

Колишній однокласник Владислава розповів “Підйому”, що під час навчання той не провляв агресії і “був звичайним хлопцем без заскоків”.

За даними ЗМІ, крім саморобного вибухового пристрою у хлопця був при собі ніж і кілька сумок. Бомба могла спрацювати випадково, коли поруч із входом майже нікого не було. Найбільше дісталося самому Струженкову, водночас як іншим постраждалим госпіталізація не була потрібна, крім 15-річного підлітка. Його доставили в опіковий центр.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...