У Житомирській області дівчина трагічно загинула на підприємстві

У Житомирській області на одному з підприємств по деревообробці через недотримання правил охорони праці загинула 16-річна дівчина. Слідчі оголосили підозру директорові виробництва. Про це повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області, передають Патріоти України.

"Смертельні травми дівчина отримала, коли виконувала роботи по закиданню деревини у двохротерний шредер розривного типу. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, смерть дитини настала через тупу сукупну травму тіла – відкритий перелом кісток черепа та травматичну ампутації лівої руки", - йдеться у повідомленні відомства.

Під час досудового розслідування було виявлено низку принципових порушень встановлених норм безпеки, а саме відсутність: медичного огляду та трудового договору загиблої, дозволів на виконання робіт із підвищеною небезпекою та експлуатацію вказаного агрегата, навчання та інструктажів із техніки безпеки та інші.

Санкція статті передбачає відповідальність - обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк від 2 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...