У ЗСУ повідомили про смерть вакцинованої військової на Одещині (фото)

У селищі Чорноморське Одеської області у вівторок, 23 березня, померла військова, яка раптово знепритомніла. 21 березня їй зробили щеплення від коронавірусу. Про це повідомляється на Facebook-сторінці командування Медичних сил Збройних сил України, передають Патріоти України.

"Просимо представників громадськості та засобів масової інформації не робити поспішних висновків про причини й обставини смерті військовослужбовиці", – закликала пресслужба.

Інцидент стався за межами військової частини в позаслужбовий час. Жінка зомліла, після чого товариші по службі відразу ж викликали швидку допомогу. "Прибувши на місце події військові та цивільні медики проводили реанімаційні заходи, які, на жаль не мали успіху", – вказано в повідомленні.

Військова, яка проходила службу за контрактом, найближчим часом повинна була поїхати в зону ООС для виконання службово-бойових завдань, у зв'язку з чим її вакцинували проти COVID-19 "з дотриманням усіх алгоритмів", зазначили в командуванні.

Укол українці зробили досвідчені медики мобільної бригади, які працювали від початку вакцинації. За словами начальника медичної служби військової частини, станом на ранок 23 березня скарг на стан здоров'я у жінки не було. Також відомо, що померла страждала на хронічне захворювання – гіпертонію.

"Судово-медичну експертизу призначено на 24 березня. Про її результати буде повідомлено додатково", – додала пресслужба.

Зазначимо, що в місцевих Telegram-спільнотах опублікували фото та ім'я військової. За даними "Одесса как она есть", це – старша солдатка Нарожна Інна Юріївна, 1977 року народження. Вона служила бухгалтеркою у в/ч А3880, ракетно-зенітному полку в Чорноморському Лиманського району.

На Facebook-сторінці Одеської обласної держадміністрації підтвердили інцидент. Уточнюється, що жінка впала прямо на вулиці близько 17:20. Вона померла до приїзду медиків. "Того ж дня [21 березня], та ж мобільна бригада з вакцинації проти COVID-19, вакцинувала 120 осіб. Усі ці люди почувають себе добре", – підкреслили про ОДА.


Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...