У ЗСУ висловилися про мобілізацію українців за кордоном: Чи очікувати механізму примусу

У Міноборони України пояснили, що наразі про мобілізацію чоловіків за кордоном не йдеться. Утім, громадян закликають пам'ятати, що їхній конституційний обов'язок - захищати свою державу. Про це повідомив у телемарафоні начальник Управління преси та інформації Міноборони, офіцер Збройних сил Ілларіон Павлюк, передають Патріоти України.

Він зазначає, що цей обов'язок не зникає від того, що ви не отримали повістку, якщо у вашому місті недосконало працює система мобілізації.

"Цей обов'язок є, зокрема, у всіх громадян, які зараз перебувають за кордоном. І міністр оборони закликав їх служити. Все, що стосується будь-яких механізмів тиску і примусу, то на порядку денному немає того, щоб ми просто зараз розробляли, працювали над якимись механізмами примусу громадян, що перебувають за кордоном", – додав він. Крім того, попри відсутність чи наявність цих механізмів громадяни за кордоном мали б розуміти, що у них є так само цей обов'язок.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...