
Будь-яке святкове застілля супроводжується смачними та різноманітними стравами, а також алкогольними напоями. Медики відзначають, що саме закуска часто стає причиною поганого самопочуття після свят і поєднання деяких продуктів з алкоголем може бути дуже небезпечним, передають Патріоти України.
Фахівці розповіли, які продукти категорично не можна поєднувати з алкоголем і використовувати як закуску.
Мариновані овочі. Мариновані огірки, які так люблять використовувати в якості закуски під горілку, можуть згубно вплинути на здоров'я печінки та нирок. Їх варто замінити солоними овочами, а сама безпечна – квашена капуста.
Солодке. Шоколад та інші солодощі можуть сильно нашкодити підшлунковій залозі, а також викликати болі та спазми в животі.
Помідори. Свіжі овочі у вигляді закуски можуть погіршити травлення. Однак, як стверджують експерти, перероблені помідори у вигляді кетчупу, томатної пасти або соусу, такого ефекту не дають.
Смажене м'ясо. Таке м'ясо сильно шкодить печінці не тільки в якості закуски. У їжу краще вживати печене або відварне м'ясо.
Енергетики. До складу енергетичних напоїв входять речовини, які підвищують артеріальний тиск і викликають спазми судин. У поєднанні з алкоголем вони можуть завдати непоправної шкоди організму і сильно нашкодити ниркам.
В Україні завтра, 23 листопада, очікується мокрий сніг, а на дорогах - ожеледиця, передають Патріоти України з посиланням на Укргідрометцентр. В Україні завтра буде хмарно. У західних областях помірний, місцями значний мокрий сніг, на Закарпатті та При...
У День памʼяті жертв Голодоморів в Україні десантники 82-ї Буковинської бригади запалили свічки, аби вшанувати тих, хто загинув від голоду, заподіяного руками московського режиму. Відповідні фото опублікували на фейсбук-сторінці 82-ї окремої десантно-ш...