
Будь-яке святкове застілля супроводжується смачними та різноманітними стравами, а також алкогольними напоями. Медики відзначають, що саме закуска часто стає причиною поганого самопочуття після свят і поєднання деяких продуктів з алкоголем може бути дуже небезпечним, передають Патріоти України.
Фахівці розповіли, які продукти категорично не можна поєднувати з алкоголем і використовувати як закуску.
Мариновані овочі. Мариновані огірки, які так люблять використовувати в якості закуски під горілку, можуть згубно вплинути на здоров'я печінки та нирок. Їх варто замінити солоними овочами, а сама безпечна – квашена капуста.
Солодке. Шоколад та інші солодощі можуть сильно нашкодити підшлунковій залозі, а також викликати болі та спазми в животі.
Помідори. Свіжі овочі у вигляді закуски можуть погіршити травлення. Однак, як стверджують експерти, перероблені помідори у вигляді кетчупу, томатної пасти або соусу, такого ефекту не дають.
Смажене м'ясо. Таке м'ясо сильно шкодить печінці не тільки в якості закуски. У їжу краще вживати печене або відварне м'ясо.
Енергетики. До складу енергетичних напоїв входять речовини, які підвищують артеріальний тиск і викликають спазми судин. У поєднанні з алкоголем вони можуть завдати непоправної шкоди організму і сильно нашкодити ниркам.
Марк Бернс, радник із духовних питань та дипломатії, який співпрацює з адміністрацією президента США Дональда Трампа, висловив стурбованість щодо запропонованого 28-пунктного мирного плану між Україною та Росією. На його думку, навіть заяви Трампа про ...
Український бренд одягу і прикрас Bevza напередодні дня пам’яті жертв Голодомору випустив набір скляних ялинкових прикрас "П’ять колосків пшениці". Ідея виробів пов’язана з народною назвою репресивної постанови СРСР "Закон про п’ять колосків", який при...