Будь-яке святкове застілля супроводжується смачними та різноманітними стравами, а також алкогольними напоями. Медики відзначають, що саме закуска часто стає причиною поганого самопочуття після свят і поєднання деяких продуктів з алкоголем може бути дуже небезпечним, передають Патріоти України.
Фахівці розповіли, які продукти категорично не можна поєднувати з алкоголем і використовувати як закуску.
Мариновані овочі. Мариновані огірки, які так люблять використовувати в якості закуски під горілку, можуть згубно вплинути на здоров'я печінки та нирок. Їх варто замінити солоними овочами, а сама безпечна – квашена капуста.
Солодке. Шоколад та інші солодощі можуть сильно нашкодити підшлунковій залозі, а також викликати болі та спазми в животі.
Помідори. Свіжі овочі у вигляді закуски можуть погіршити травлення. Однак, як стверджують експерти, перероблені помідори у вигляді кетчупу, томатної пасти або соусу, такого ефекту не дають.
Смажене м'ясо. Таке м'ясо сильно шкодить печінці не тільки в якості закуски. У їжу краще вживати печене або відварне м'ясо.
Енергетики. До складу енергетичних напоїв входять речовини, які підвищують артеріальний тиск і викликають спазми судин. У поєднанні з алкоголем вони можуть завдати непоправної шкоди організму і сильно нашкодити ниркам.
У Черкасах 5 жовтня помер військовозобов'язаний, який очікував у черзі на проходження військово-лікарської комісії. Про це в Фейсбуці повідомив Черкаський обласний ТЦК, передають Патріоти України. "05 жовтня 2025 року до Черкаського ОМТЦК та СП був дос...
Олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва в інтерв'ю Марічці Падалко поділилася спогадами про своє дитинство в Донецьку, пояснила причини свого російськомовного оточення та розповіла про єдину зустріч зі своїм біологічним батьком,...