Убитий горем чоловік залишився з двома дітьми: У Харкові від COVID-19 померла породілля (фото)

У Харкові сталася трагедія з породіллею, яка потрапила на восьмому місяці вагітності в пологовий будинок №2. Дитину врятували, а от її маму ні. У сім'ї крім новонародженого малюка виховується маленька дочка. Про трагедію повідомив чоловік молодої жінки - Дмитро, розповівши все в соцмережах, передають Патріоти України.

За словами чоловіка, дружина поїхала в пологовий будинок заздалегідь, ще 4 березня. Малюк був уже великий - 3400 г і тиснув на діафрагму, дівчині було важко дихати.

11 березня серце плода стало прослуховуватися гірше, тому лікарі зважилися на кесарів розтин. Дитина народилася здоровою, а з жінкою все було в порядку, але пізніше почалися труднощі.

"13-го числа я помітив, що вона стала нескладно писати, нервувати, попросила купити дорогі ліки "Ремдесивір", яке я раніше купував для мами. Уточнив у лікарів - вони сказали, зайвим не буде. Вистачить 3 доз. 14 березня у неї почалася жахлива паніка. Вона зателефонувала і відеозв'язком розповіла, що задихається. Подзвонив лікарям, ті розповіли, що у неї панічні атаки, з нею завжди є хтось поруч, і все під контролем ", - говорить Дмитро.

Тоді чоловік звернувся до іншого лікаря-інфекціоніста, який діагностував у жінки пік цитокінового шторму - в лікарні його не розпізнали. Лікар виписав інші дуже дорогі ліки, після яких жінці стало краще. На той час легені пацієнтки були вже сильно пошкоджені.

"У неї було велике ураження легень, яке не змогли визначити, оскільки не могли її нікуди перевезти, тому що вона була киснезалежна. У них у будинку був рентген-апарат. Я казав, що можу дістати переносний, але вони вирішили не ризикувати. Кохана весь час була у свідомості, вже почала жартувати, намагалася дихати без маски, з кожним днем їй ставало все краще", - каже чоловік.

Лікарі давали хороший прогноз, мовляв, криза минула, попереду - реабілітація. Але 4 квітня у жінки знизилася сатурація, після чого її з кисневого апарату перевели на ШВЛ. Опівночі жінка померла. За словами лікарів, її легені просто перестали сприймати кисень.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...