Учасники співали повстанську пісню: У Києві відбулася смолоскипна хода на честь дня народження Бандери (відео)

Сьогодні, 1 січня, у Києві відбулася смолоскипна хода, присвячена дню народження керівника Організації українських націоналістів Степана Бандери. Трансляцію з місця подій вело у Facebook ВО Свобода Київ, передають Патріоти України.

Хода розпочалася у парку імені Тараса Шевченка, навпроти червоного корпусу Київського національного університету. Звідти колона з кількох сотень людей рушила до Майдану незалежності. Учасники акції несли в руках смолоскипи, червоно-чорні прапори та вигукували патріотичні гасла.

Хода відбувалася під звуки повстанської пісні "Батько наш – Бандера, Україна – мати".

Пройшовши Майдан незалежності, учасники акції вирушили до Офісу президента з вимогою надати статус Героя України Мирославу Симчичу – 98-річному сотнику Української повстанської армії, який 32 роки був в ув'язненні у радянських в'язницях. Через акцію в центрі Києва поілція посилила заходи безпеки.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...