Участь брали 400 армійців: Військові у Маріуполі розгорнули прапор рекордного розміру (фото)

У Маріуполі військовослужбовці окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади на честь дня створення військової частини, що буде відзначатися 12 липня, встановили національний рекорд, розгорнувши Державний прапор України довжиною у 128 метрів. Про це повідомляє пресцентр штабу Операції обʼєднаних сил на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

«Гірські штурмовики попередньо подали заявку до Державного реєстру рекордів України. Участь у акції взяли понад 400 армійців», – йдеться у повідомленні.

До святкового заходу також долучилися ветерани АТО/ООС та представники громадськості, які прийшли на проспект Миру, аби підтримати захисників Маріуполя. «Цією акцією ми не тільки відзначаємо річницю бригади, а ще й в черговий раз нагадуємо, що Маріуполь – це Україна», – зазначив заступник командира бригади з морально-психологічного забезпечення підполковник Андрій Грузінцев.

Офіцер розповів, що сама ідея з’явилася півроку тому. Зшити прапор військовим допомагали волонтери з усієї Закарпатської області. Далі гірські штурмовики планують відправити стяг на Закарпаття, де він буде розгорнутий на День Незалежності України.

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...