"Учень молодшої школи приніс у клас марихуану": Українська вчителька відверто розповіла про досвід роботи в США

Зарплата вчителя в Америці непогана, але знайти роботу в хорошій школі з дітьми із більш-менш благополучних родин - важко.

Українка Ірина підтвердила свій український диплом у США і за пів року навчання стала вчителькою. Мала право викладати від молодшої школи до 6 класу, інформують Патріоти України.

"Працювала у молодшій школі в Х'юстоні. Але цей досвід виявився некомфортним. Перше, я була єдина біла вчителька серед темношкірих дітей. Вони реагували на мене спочатку неадекватно. Друге – у школі вчилося багато дітей неблагополучних родин. Нормально, якщо батько дитини сидів у тюрмі, а дитину виховували бабуся з дідусем. Тому дисципліна і рівень виконання завдань були на жахливому рівні. До того ж повна безкарність. Була здивована, коли учень другого класу приніс на урок заборонену марихуану, а йому за це на два дні заборонили відвідувати школу", - розповідає Ірина.

Із учителем підписують контракт на рік. Ірина викладала математику у четвертому класі. Але колектив не дуже підтримував українку. "Головний критерій роботи вчителя - кілька тестів, які пишуть учні. Мої написали погано і директор попередив, що в мене випробувальний термін. Приставив мені помічницю, яка мала мені допомагати. Пізніше я дізналась, що така помічниця - то норма для школи, бо навіть молодші школярі мали не дуже хорошу репутацію по поведінці. А замість стабільних уроків могли послати будь-куди. То до другого класу, то до найменших школярів. Причому заздалегідь мене про це не попереджали, тому для мене це було дуже стресово", - пригадує Ірина.

Зарплата вчителя тут складає близько $50 тисяч на рік. Це пристойна сума. "Четвертокласників майже не випускали на вулицю. В їдальню ходили всі під наглядом вчителя, а велику перерву забирали за погану поведінку. В цей час змушували дітей сидіти за партами, щось читати чи тихо сидіти й мовчати. Пригадую, як вирішила вивести дітей надвір, бо в той день вели себе добре, але директор не дозволив", - розповіла дівчина.

Ірина каже, що контракту на наступний рік вона не отримала. У той період пішла в декрет. Але повертатися до школи не хотіла б. "Не всі школи такі ж, як моя. Є з нормальними бюджетами і хорошими учнями. Але влаштуватись туди складніше і вчителі там дорожать своїм місцем", - пояснила українка.

Джерело: Gazeta.ua

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...