Ви будете здивовані: Учені порахували, до скількох років може максимально прожити людина

Учені порахували, що максимальний вік, до якого зможе дожити людина, 150 років. Очікувана тривалість життя британця зараз становить трохи понад 81 року, але експерти створили додаток на основі штучного інтелекту, щоб з'ясувати, що одного прекрасного дня люди зможуть прожити значно довше. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України.

Дослідники із сінгапурської біотехнологічної компанії Gero й онкологічного Центру Розвелл-Парк у Баффало, штат Нью-Йорк, кажуть, що це дало їм нагоду точно визначити, як довго може прожити людина. Цей вік, за їхніми даними, приблизно 150 років.

Експерти кажуть, що додаток може точно оцінити швидкість біологічного старіння й максимальну тривалість життя кожної людини. Найстаріша з документально зафіксованих людей, які коли-небудь жили у світі, - француженка Жанна Кальман. Вона прожила 122 роки й 164 дні й померла 4 серпня 1997-го. Вона пережила свою дочку й онука.

Індонезієць Мбах Гото прожив 146 років, до моменту смерті в квітні 2017 року, але його вік не підтверджений документально.

"Розрахунок тривалості життя на основі даних про фізичну активність та інших даних був реалізований у застосунку GeroSense для iPhone. Він показує втрату життєстійкості людського тіла, тобто здатності відновлюватися, у віці від 120 до 150 років", - каже автор дослідження, доктор Тім Пірков з Gero.

Дослідники використовували так званий індикатор динамічного стану організму DOSI, який враховує вік, хвороби та інші супутні чинники способу життя, щоб визначити, наскільки стійким є тіло. "Старіння людини проявляє універсальні риси, загальні для складних систем, що перебувають на межі розпаду", - каже співзасновник Gero, доктор Петро Федічев.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...