Удар для скреп: Росії на 4 роки заборонили брати участь в Олімпіаді та чемпіонатах світу

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) позбавило права Росію брати участь у великих міжнародних змаганнях, включаючи Олімпійські ігри та чемпіонати світу. Таке рішення було прийнято на виконкомі організації, передають Патріоти України.

Виконавчий комітет схвалив рекомендації комітету ВАДА щодо відповідності застосувати застосувати санкції проти Росії. Росіянам заборонено брати участь в таких крупних змаганнях, як Олімпійські ігри та чемпіонат світу з футболу терміном на чотири роки. Також російським російським держслужбовцям і керівництву Олімпійського і Паралімпійського комітетів Росії заборонено відвідування міжнародних спортивних заходів.

На найближчих Олімпіаді, чемпіонатах світу, Паралімпіаді зможуть виступити тільки "чисті" російські спортсмени під нейтральним прапором і без гімну. Крім того, Росії заборонено протягом чотирьох років проводити великі спортивні міжнародні змагання і подавати заявки на їх проведення. Причиною покарання стали невідповідності в даних, яка Московська лабораторія передала ВАДА. Російська сторона визнана винною за фактом фальсифікацій з даними.

Нагадаємо, що в 2016 році колишній директор російського "Антидопінгового центру" Григорій Родченков розповів про існування в Росії державної допінг програми, спрямованої на завоювання медалей російськими спортсменами.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...