Удар по кишені: Українців попередили про майбутнє подорожчання картоплі та молочних продуктів

В Україні швидко підвищуються ціни практично на всі товари - від їжі до побутової техніки. Стало відомо, що незабаром очікується подорожчання картоплі та молочної продукції. Названо причини негативної тенденції.

На даний момент вартість картоплі, найпопулярнішого овочу в країні, залишається демократичною порівняно з іншими продуктами. Однак найближчим часом ситуація зміниться у гірший бік. Низькі ціни на коренеплід призвели до того, що фермери планують зменшити площі під цю культуру.

Про це повідомив директор насіннєвої компанії HZPC Ukraine Ігор Чечетко. Наголошено, що міграція населення, сприятливі погодні умови та масштабні посівні кампанії сприяли збільшенню пропозиції на ринку. Тому вартість картоплі є невисокою.

"Загалом відзначаються тенденції до зменшення попиту на дуже ранні сорти та сорти з білою м'якоттю, оскільки Херсонщина була найбільшим ринком для надранньої картоплі, а Східна Україна формувала попит на картоплю з білою м'якоттю. Суттєво зменшився ринок картоплі на переробку. Переробні підприємства знизили власні потужності", - пояснив Чечетко. Він наголосив, що аграріям просто невигідно вирощувати овоч.

Минулого року вдалося зібрати чудовий урожай, тому ціни варіюються в межах 10-14 грн/кг. Експерти дійшли висновку, що після зниження обсягів врожаю картопля значно подорожчає.

Щодо молочної галузі, там також очікуються зміни. Подорожчання на продукти становитиме 3-4%. Член Аграрного Комітету Верховної Ради Дмитро Соломчук пояснив, що виробники змушені розвивати нові поголів'я, що потребує часу. Фахівець нагадав, що у Харківській, Чернігівській та Сумській областях знищили більшість ферм.

Фермерам доведеться поновлювати виробництво у безпечних регіонах.На підвищення цін також сильно вплинули перебої з електрикою та використання генераторів, що різко підвищило витрати. Також потрібно враховувати витрати на логістику. Депутат наголосив, що треба максимально розвивати локальне виробництво

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...