Удар по Павлограду може спричинити екологічну катастрофу у п'яти областях, - аналітики

Російський ракетний удар по Павлограду Дніпропетровської області може стати екологічну катастрофу у п'яти областях. Про це повідомляють аналітики OSINT-проєкту GeoConfirmed, передають Патріоти України.

Фахівці, посилаючись на геолокаційні кадри, припускають, що потужний вибух у Павлограді стався на Павлоградському хімічному заводі, а не в поїзді, завантаженому С-300. Аналітики опублікували супутникові знімки, які нібито це підтверджують.

"На сьогоднішній день на полігоні зберігається понад 1,8 тис. тонн простроченого твердого ракетного палива, терміну придатності якого минуло 20 років", - сказано у їхньому повідомленні.

Аналітики віднайшли статтю BBC за січень 2020 року, у якій попереджали про можливу екологічну катастрофу у разі вибуху на хімзаводі у Павлограді. Автори статті стверджували, якщо НС станеться на підприємстві, то постраждає як Дніпропетровська область, так і чотири сусідні області.

Фахівці OSINT вважають, що росіяни зумисно завдали удару по підприємству, знаючи, що це може призвести до екологічної катастрофи.

Пенсії в Україні перерахують заднім числом: Хто отримає прибавку відразу за кілька місяців

понеділок, 6 травень 2024, 9:05

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...

В Україну йдуть дощі та грози

понеділок, 6 травень 2024, 7:48

У понеділок, 6 травня, у західних, північних та в більшості центральних областей прогнозують дощі, подекуди грози, повідомляє Український гідрометеорологічний центр. . У понеділок в Україні хмарно з проясненнями.