"Уявить собі різницю між "Мерседесом" і "Жигулями": 57-річний український танкіст, котрий навчається на Leopard 2, порівняв "німця" з пострадянськими танками

Старий вояка дуже потішив та повеселив німецьких союзників

Український солдат у розмові з іноземними журналістами відірвався про враження від німецьких танків Leopard 2, пише Reuters.

Пряма мова військового: "Дуже важливо, щоб ми використовували цю сучасну зброю з розумом, вона забезпечить прорив, і ми врешті-решт переможемо".

57-річний солдат один з десятків українських військових, яких Німеччина тренує на симуляторах Leopard 2, а потім і на самих танках на своєму найбільшому військовому полігоні в Мюнстері, перш ніж відправити їх в Україну.

Відповідаючи на запитання про різницю між західною та радянською системами, він запитав: "Ви можете уявити собі різницю між "Мерседесом" і "Жигулями"?

Версія танків, яку відправить Німеччина, вироблена компанією Krauss-Maffei Wegmann, важить понад 60 тонн, має 120-міліметрову гладкоствольну гармату і може вражати цілі на відстані до 4 км.

Минулого місяця міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що очікує отримати від 120 до 140 західних танків в рамках "першої хвилі" поставок від коаліції з 12 країн, включаючи німецькі Leopard 2.

Тепер "світить" тюрма: Ватник із Одеси підняв російський прапор над Бундестагом за допомогою дрона (відео)

субота, 18 травень 2024, 20:02

Українець, який підтримує російське вторгнення в Україну, 9 травня за допомогою безпілотника підняв прапор РФ над німецьким парламентом. Відео інциденту було поширене у соцмережах, передають Патріоти України. В радіусі близько 5,6 кілометра навколо Бун...

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...