Указ уже готовий: У Росії готуються оголосити масштабну мобілізацію, - ЗМІ

У Росії вже підготували проект указу президента Володимира Путіна про оголошення нової хвилі масштабної мобілізації. Диктатор може підписати його вже наприкінці вересня, передають Патріоти України.

Як пише ZN.UA із посиланням на джерела в українських спецслужбах, дата підписання указу вибрана невипадково. Зокрема, це повʼязано із прийдешніми виборами.

"По-перше, в Росії вже пройде Єдиний день голосування і негативна реакція росіян на указ не вплине на їх підтримку кандидатів від "Єдиної Росії". По-друге, очікується, що на момент підписання указу з відпусток та канікул повернеться більшість російських громадян", – йдеться в матеріалі.

Зазначається, що таким указом в РФ планують не лише оголосити масштабну мобілізацію, а й запропонувати росіянам, які підпадають під мобілізацію і перебувають за кордоном, повернутися до країни протягом тижня із моменту підписання документу Путіним. Вони матимуть відслужити в російській армії один рік.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...