"Україна - курва... Росія краще. Росія сильніша": У Чехії дівчинку затравили та заплювали однокласники через те, що та українка (відео)

На цькування дівчинки відреагували в посольстві України, підключилась місцева поліція

Українські дипломати приїхали підтримати Поліну та розв'язати інцидент з булінгом нашої юної співгромадянки

В одній зі шкіл міста Опочне виник серйозний скандал, пов’язаний з нашою країною. Так, дитині з України, яка наразі вчиться у цьому освітньому закладі, плюнули в обличчя чеські однокласники через її походження.

Інцидент стався, коли Поліна з однокласниками перебувала на екскурсії. Під час суперечки вони назвали українку курвою та зазначили, що росія краща та сильніша, ніж Україна. У соціальних мережах розповсюдили відео, де чеські однокласники дівчинки причепились із запитанням, чи вона росіянка. Після того, як вона відповіла, що українка, школярі почали кепкувати з неї, а також плюнули їй в обличчя. Між дітьми відбувся такий діалог:
- Ти росіянка?
- Ні, я Українка.
- Україна є курва. Україна дурна. Росія краще. Росія сильніша.
- росія – лайно!

На ситуацію звернув увагу міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан.

"Плювати в обличчя дитині (в цьому випадку через те, звідки вона) – це плювати в обличчя всієї нашої цивілізації. Діти просто сприймають наші моделі поведінки. І вони яскраво показують, якими жорстокими й дурними іноді бувають ці моделі", – написав він у Twitter

Реакція посольства України у Чехії

Посольство України в Чехії заявило, що серйозно розглядає випадки булінгу наших громадян, і вже вжило заходів щодо розслідування цих інцидентів.

До того ж у представники посольства висловили глибоке занепокоєння цим інцидентом і закликало всіх громадян Чехії до «терпимості, поваги до різноманіття та захисту прав людини». Там також сказали, що такий вчинок не може лишатися непоміченим.

На сторінці посольства України в Чехії з'явилося повідомлення про те, що скандал залагодили. Тимчасовий повірений Віталій Усатий заявив, що посольство одразу зв'язалося з матір'ю постраждалої дівчинки Поліни Бутковської, керівництвом навчального закладу, а також із керівництвом МВС Чехії.

Українські дипломати приїхали до міста Опочне, щоб зустрітися з дівчинкою й провести зустріч із керівництвом навчального закладу, яке повністю на боці дівчинки й засуджує вчинок її однокласників. За підсумками зустрічі й обговорення інциденту в школі в українки просили вибачення школярі, які її скривдили, та їхні батьки, ідеться в повідомленні.

За даними Міністерства освіти, молоді та спорту Чехії, в цій країні наразі навчається у школах майже 51 тисяча українських дітей, а більше семи тисяч відвідують дитячі садочки.

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...