Україна абсолютно не готова до можливої епідемії коронавірусу: Лікарі заявили про загрозу

На сьогоднішній день Україна абсолютно не готова протистояти можливій епідемії коронавірусу. Про це повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

Цивільним захистом населення в Україні займається Державна служба з надзвичайних ситуацій, однак у відомстві прямо заявили, що ДСНС не бореться з коронавірусом, відзначаючи, що відповідні повноваження мають бути покладені з боку МОЗ. Між тим у Міністерстві охорони здоров’я відмовилися коментувати ситуацію з вірусом, пославшись на відсутність спікера.

Боротьбу з можливою епідемією також ускладнює те, що в Україні немає власних тест-систем, які дозволяють виявляти вірус. В Інституті епідеміології та вірусних інфекцій над тестами не те що не працювали, а прямо визнали – профільна наукова установа держави зробити щось подібне просто не здатна внаслідок відсутності фінансування на закупівлю спеціального обладнання.

Україна ще кілька років тому повинна була створити спеціальний добре захищений госпіталь для хворих з важкими і маловідомими інфекціями, такі як коронавірус. І гірше всього два роки тому була створена нова стратегія біобезпеки країни і на думку фахівців – повністю помилково.

Зараз на всю країну в інфекційних лікарнях 5 з половиною тисяч ліжок і лише пів сотні апаратів штучної вентиляції легенів. А саме відмова легенів і вбиває людей.

“Пацієнт з коронавірусною інфекцією госпіталізується окремим входом прямо зі швидкої. При вході персонал отримує засоби персонального захисту, комплекти протиепідемічні, респіратори. Бокс укомплектований портативною апаратурою, портативний кардіограф, портативний УЗД апарат, портативна рентгенстійка і в кожному боксі у нас дихальна апаратура”, – розповіли журналістам у київській лікарні.

Лікарі звертають увагу на те, що Україна посідає 98 місце в світі з 130 країн щодо готовності до боротьби з коронавірусом. Гідним рівнем підготовки може похвалитися санітарно-епідеміологічне управління Міноборони.

“Піжама під низом, далі лабораторне взуття, потім бахіли, потім йде халат, рукавички, нарукавники і шапочка, зверху шолом, респіратор і окуляри. Ми повинні максимально захистити людей, щоб не було ні аерозольного, ані контактного шляху зараження”, – кажуть військові лікарі. Однак, рятувати новостворене командування медичних сил може тільки військових, цивільні – не їх компетенція.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...