Україна може уникнути піку захворюваності на COVID-19, - глава МОЗ

Рівень смертності від COVID-19 в Україні нижчий, ніж у деяких європейських країнах.

Максим Степанов. Фото: kmu.gov.ua.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вважає, що країні вдасться уникнути піку захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19, якщо громадяни будуть дотримуватися карантину. Про це він сказав 30 квітня на брифінгу, передають Патріоти України.

"Для нас дуже важливо уникнути піку захворюваності. Поки що нам це вдається зробити. Нам це вдається в тому числі завдяки карантинним заходам. Нам це вдається, тому що ми бачимо розрив ланцюжка передачі хвороби, який став можливим саме завдяки карантину. Якщо ми й далі будемо прислухатися до порад наших фахівців, інфекціоністів, епідеміологів, вірусологів, які безпосередньо беруть участь у розробленні всіх карантинних заходів, то я впевнений, що ми зможемо уникнути піку захворюваності на коронавірус", – сказав Степанов.

Він зазначив, що рівень смертності від COVID-19 в Україні нижчий, ніж у деяких європейських країнах. "Так, є 261 трагедія, але це не тисячі, як відбувається в Італії та Іспанії", – сказав міністр.

Чиновник підкреслив, що західні країни ввели карантин, коли коронавірусом заразилися тисячі осіб, а Україна – "коли було тільки четверо хворих". "Дуже швидко було введено карантин і саме завдяки йому нам вдалося утримати ситуацію... Саме завдяки карантинним заходам нам вдалося уникнути піку захворюваності та пікового навантаження на медичну систему", – вважає Степанов.

Але останніми днями, за словами міністра, громадяни України почали масово порушувати карантин. "У Києві, наприклад, ми спостерігаємо мітинги, вихід людей на вулиці, затори, збільшення [кількості] людей у парках. Я розумію, що перебувати на карантині п'ятий-шостий тиждень важко. Але повірте мені – ніхто не збирається продовжувати карантин, якщо для цього не буде підстав, ніхто не збирається не пускати людей у парки чи тримати зачиненими магазини, стримувати малий бізнес. Але для нас дуже важливо, щоб цифра померлих від COVID-19 кожного ранку була нуль", – сказав Степанов.

Він закликав українців дотримуватися обмежень і дочекатися 11 травня, коли карантин планують послабити.

Джерело: Гордон

З вікна військового ліцею у Львові випав 14-річний курсант - деталі трагедії

понеділок, 29 квітень 2024, 18:38

У неділю, 28 квітня, з вікна третього поверху Львівського ліцею ім. Героїв Крут випав 14-річний курсант з Запоріжжя Інформацію "Еспресо.Захід" підтвердив начальник ліцею ім. Героїв Крут полковник Юрій Гусар, передають Патріоти України. За словами полко...

Щось не поділили: У Дніпрі сталася стрілянина між дівчатами на вулиці

понеділок, 29 квітень 2024, 17:17

У Дніпрі біля кафе в одному з районів міста неповнолітня дівчина вистрілила в іншу з предмету, схожого на пістолет. Про це повідомили на сторінці у Facebook поліції Дніпропетровщини, передають Патріоти України. "Біля одного з кафе в Амур-Нижньодніпровс...