Україна може залишитися без ЧС-2030 через президента УАФ Павелка

Україна може втрати шанс поборотися за проведення Чемпіонату світу-2030 разом із Іспанією та Португалією. Як повідомляє видання AS, на це є відразу кілька причин, передають Патріоти України.

Однією із них називають невизначеність у керівник колах Української асоціації футболу. Наразі на президента УАФ Андрія Павелка відкрита кримінальна справа через відмивання великої суми грошей на будуванні футбольних полів.

Окрім того до уваги була взята чергова хвиля ракетних ударів Росії по території України. На думку AS вона спричинила спустошення по всій країні. Також у світових футбольних колах не впевнені, що Україна може відновитися за сім років для повноцінного проведення Мундіалю.

Основним кандидатом на заміну Україні у спільній заявці є Марокко. Ця країна є більш практичним союзником для проведення ЧС, ніж Україна, адже вона межує з Піренейським півостровом, на якому розташовані Іспанія та Португалія (відділяє тільки Гібралтарська протока).

Також важливим критерієм вибору Марокко є те, що ця країна є представником Конфедерації африканського футболу. А спільна європейська-африканська заявка буде мати більші шанси на перемогу.

Відзначимо, що Марокко ще у 2018-му році оголосило про серйозні плани поборотися за проведення Чемпіонату світу у 2030-му році. Країна хотіла самостійно провести Мундіаль, але потім почала шукати партнерів для спільної заявки. Якщо Марокко отримає таку можливість, то стане лише другої африканською країною в історії, яка проводила матчі ЧС після ПАР (2010 рік).

Наразі відомо про дві офіційні та затверджені заявки на проведення Мундіалю-2030: від Іспанії, Португалії, України та від Уругваю, Аргентини, Парагваю і Чілі. Місце проведення буде затверджено на Конгресі ФІФА у 2024-му році.

Нагадаємо, що минулий Мундіаль відбувався у Катарі у листопаді-грудні 2022-го року. Чемпіонський титул тоді здобула збірна Аргентини, котра у фіналі після серії пенальті перемогла Францію. Додамо, що наступний Чемпіонат світу запланований на літо 2026-го року. Його матчі будуть відбуватися відразу у трьох країнах: Канаді, Мексиці та США.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...