Україна може залишитися без води: Експерти попереджають про глобальну катастрофу

Світ вже давно стурбований швидкими темпами розвитку глобального потепління. З кожним роком у різних країнах температура повітря зростає. Вчені продовжують досліджувати аномалію і знаходити способи уникнути всесвітньої катастрофи, повідомляють Патріоти України.

Так, вони припустили, що глобальне потепління спричинить за собою посуху на всій планеті. Ресурс води стане важко доступним, а потім і зовсім зникне, що призведе до тотальної смерті Землі і всього живого на ній. Вчені з Потсдамського інституту додали, що зростання населення ще більше погіршить ситуацію.

Дослідження показало, що якщо, наприклад, середня світова температура буде збільшуватися на два градуси Цельсія кожні 10 років, близько мільярда людей змушені будуть покинути своє місце проживання, оскільки вони взагалі залишаться без води.

За словами одного з експертів, найбільше глобальне потепління вдарить по центру Африки і півдню Азії, а вже потім торкнеться північних регіонів. Невідомо, коли саме почнеться "водна криза", однак низка країн вже починає проводити деякі заходи щодо зменшення витрат води на людину. Губернатор Каліфорнії домагається підтримки з боку держави для захисту фермерських господарств від посухи.

Для наочності вчені склали карту і виділили країни, де дефіцит води виявиться найбільш відчутним (вони виділені синім і блакитним кольором). Відзначимо, що Україна буде однією з тих країн, по яких боляче вдарить нестача ресурсів води.

Вчені стверджують, що технології для ефективної витрати води вже придумані зараз. Більш того, високорозвинені країни намагаються їх активно використовувати.

На допомогу також може прийти відкриття нових джерел води. Так, у червні вчені виявили один з найбільших запасів прісної води. На думку експертів, запаси могли утворитися 15-20 тис. років тому. І хто знає, скільки джерел води ще є в світі, про які ми навіть не підозрюємо.

Але відзначається, що навіть запасів може не вистачити на всіх. Тому вчені закликають почати більш відповідально витрачати воду. Якщо не зробити цього зараз, у прямому сенсі вимре все людство.

"Ніхто з його рідні в РФ більше не живе, але...": Легенда українського тенісу звинуватив зірку Росії в лицемірстві

вівторок, 23 квітень 2024, 19:28

За словами спортсмена, він вважає Медведєва лицеміром, який не висловився про війну в Україні. «Я знаю, що він із сім'єю виїхав із Росії у 2017 році. Ніхто з його близьких у Росії не живе. Але він, як риба, набрав у рот води, він досі мовчить і нічого ...

В Україні зафіксовано спалах парвовірусу - інфекціоніст розказав про перебіг й ускладнення

вівторок, 23 квітень 2024, 18:50

Парвовірус В19 - це інфекційна еритрема, заразна хвороба, яку можна підхопити повітряно-крапельним шляхом. До того ж паровірус може пройти абсолютно безсимптомно і проявитися легким нежитем і кашлем. Людина подумає, що просто застудилася. Про це розпов...