"Україна нам дала все, Росія - нічого": У Кремлі кримських ветеранів "справжніми" не вважають (відео)

Юнуса Куддусова росіяни ветераном не вважають. Фото: скріншот з відео.

Учасники Другої світової війни, які живуть в окупованому Криму, не отримали російських виплат до 75-річчя Перемоги над фашизмом. Виявилося, що ветерани на анексованому півострові не підпадають під дію законодавства РФ про соціальний захист ветеранів, повідомляють Патріоти України.

У програмі "Крим. Реалії" журналісти розповіли про кримських пенсіонерів - 95-річну Валентину Антоник і 91-річного Куддуса Юнусова. Валентину Антоник в 17-річному віці викрали на примусові роботи в Німеччині. Там вона до самого звільнення працювала у фермерському господарстві. Жінка розповіла журналістам, що умови були каторжні, а винагородою за тяжку працю була тільки їжа. Про виплати в 75 тисяч рублів всім ветеранам Валентина Антоник дізналася з теленовин. Сподівалася, що цими грошима вдасться хоча б трохи поправити далеко не краще матеріальне становище своєї родини. Але виплат так і не отримала. Виявляється, згідно із законодавством РФ, жертвами фашизму вважаються тільки в'язні концентраційних таборів. А севастопольській пенсіонерці відповіли: "Ви ж в Німеччині просто працювали". Ольга Єпіфанцева, дочка Валентини Антоник, намагається домогтися справедливості, воона звернулася в підконтрольну Росії "прокуратуру", та, в свою чергу, - в окупаційний «суд». Зараз сім'я чекає розгляду справи.

Кримському татарину Куддусу Юнусову на момент початку фашистської окупації Криму було 11 років. Однак він, можна сказати, був учасником бойових дій: був зв'язковим у партизанському загоні, ризикував життям, отримав поранення. А в 1944 році разом з усією своєю родиною був депортований в Середню Азію, пережив разом з іншими представниками свого народу всі жахи вигнання з рідної землі. Ветераном війни Куддуса Юнусова визнали тільки в 2000 році. Визнала Україна. А від російської окупаційної "влади" Криму пенсіонер отримав тільки... ювілейні медалі. Він теж не вважається ветераном за російськими критеріями. Навіть незважаючи на те, що воював, був поранений. "Україна нам дала все. А Росія - нічого", - з гіркотою говорить Юнусов.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...