Україна не має ресурсів на регуляцію Telegram, але може його вимкнути: Потураєв зробив заяву

Голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв заявив, що Київ не може регулювати месенджер Telegram, тому парламент може ухвалити закон, за яким "або соціальні мережі чи платформи встановлюють діалог з українською державою, або держава їх просто закриває". Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

За словами політика, через загрозу національній безпеці та прямий зв'язок Telegram з країною-агресором Росією, месенджер необхідно закрити подібно до "Вконтакті" та "Однокласники".

Потураєв переконаний, що ресурсів і можливості для регуляції роботи Telegram в України, як і інших соцмереж, "немає і не буде".

"Ресурсів немає на регуляцію. І не буде. І можливості немає і не буде, бо це не в нашій юрисдикції. Це стосується будь-яких соцмереж. Що буде, якщо ми ніяк не будемо звертати уваги на ці загрози - не буде України. Тому що ні про яку інформаційну гігієну ми говорити не можемо", - підкреслив нардеп. На його думку, єдиною реакцією, враховуючи відсутність ресурсів та можливостей регуляції Telegram в України, є його відключення.

Як зауважив Потураєв, Україна має відповідні технічні можливості для припинення роботи застосунку на території держави.

Нардеп наголосив, що не бачить іншого варіанта, як не програти – не те що інформаційну війну, а війну взагалі – окрім як написати досить простий законопроект, суть якого буде в тому, що або мережі чи платформи встановлюють діалог з українською державою, або їх держава просто закриває.

Тепер озброєна розумними бомбами з лазерним наведенням: Українська "Баба Яга" стала ще страшнішою

середа, 7 серпень 2024, 9:17

Українські безпілотники "Баба Яга" отримали нову потужну зброю. Останні зображення показують, що нічні дрони-бомбардувальники тепер оснащені керованими високоточними бомбами, здатними уражати з великої відстані, передають Патріоти Україн. Як йдеться у ...

В Україні стрімко переписали ціни на популярний продукт: Чого чекати далі

середа, 7 серпень 2024, 9:08

Ціни на кавуни в Україні знизилися майже вдвічі. Причина - сильна спека, через яку виробники прагнуть якнайшвидше продати свою продукцію. Про це повідомив провідний науковий співробітник Інституту аграрної економіки Богдан Духницький, передають Патріот...