Україна отримає передові безпілотники MQ-9 Reaper за $1, - ірландська волонтерка

Ірландська волонтерка Кейт МакКенна, що працює у команді Благодійного Фонду "AmatVictoriaCuram", анонсувала передачу Україні двох безпілотних літальних апаратів MQ-9 Reaper виробництва General Atomics, передають Патріоти України.

Це американська компанія, що займається проєктами в сфері ядерних технологій та оборонними замовленнями (від ядерного палива до БПЛА, авіаційних сенсорів, сучасної електроніки та лазерних технологій). Розвідувальний ударний комплекс складається з двох апаратів з запчастинами, програмним забезпеченням, зв'язком із супутниками тощо та передається за ціною $1 при реальній вартості в $64 млн. Наразі ведеться пошук 8 досвідчених операторів для MQ-9.

MQ-9 Reaper є однією з передових розробок американського військово-промислового комплексу. Перші випробування цього апарату відбулися 2001 і з того часу ведуться постійні роботи з його вдосконалення. БПЛА може здійснювати польоти на відстань 1850 км (для наочності: це відстань від Києва до Уралу) на швидкості 453 км/годину. Літальний апарат є безпілотником 4-го покоління, який за багатьма показниками немає аналогів у світі.

Наразі в Польщі реалізується програма Reaper під керівництвом General Atomics. На першому етапі планується залучення до управління безпілотниками двох команд досвідчених фахівців, а також навчання українських пілотів.

З українського боку програму очолює Артем Петрощук — адвокат, громадський діяч та колишній директор з етики та комплаєнсу НАК "Нафтогаз України".

Очікується, що розвідувальний ударний комплекс MQ-9 Reaper з'явиться в українському небі найближчим часом. Новий безпілотник не лише має високий рівень "живучості" і невразливості, а й дозволяє чітко відрізняти треальні аеродроми супротивника від майданчиків з муляжами, а також точно визначати координати військових об'єктів, місць розташування техніки, укріплень ворога та вражати їх.

Джерело: Телеграф

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...