Через коронавірус: Україна повністю закриє кордон для перетину громадян

В Україні з 27 березня збираються припинити будь-які пасажирські перевезення через кордони в зв'язку з пандемією коронавірусу. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду. Він уточнив, що до кінця тижня уряд розробить відповідний законопроект і ухвалить його на позачерговому засіданні, передають Патріоти України.

За словами прем'єр-міністра, в Україну продовжує хлинути потік інфікованих пасажирів, чого бути не повинно. "Окремо, до кінця дня п'ятниці, ми повинні зупинити будь-пасажирський рух через кордон України в обидва боки", – сказав він.

Шмигаль доручив Міністерству закордонних справ, МВС і Мінінфраструктури в терміновому порядку відпрацювати відповідне рішення щодо закриття кордонів України для будь-якого пасажирського сполучення і винести на позачергове засідання Кабміну.

"При необхідності винести його на розгляд Комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і за процедурою, щоб там не було ніяких колізій, порушень прав громадян", – підкреслив Шмигаль. При цьому заборони на вантажні перевезення поки не передбачено. З 25 березня уряд офіційно працює в режимі НС.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...