Україна поза "зеленою" зоною: З 21 жовтня в ряд категорій транспорту без сертифіката про вакцинацію не пускатимуть

Кабінет Міністрів посилив правила пасажирських перевезень в “жовтій”, “помаранчевій” і “червоній” зонах адаптивного карантину. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, зазначають Патріоти України.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко пояснив, що нові правила для перевезення пасажирів-вимушений крок для стримування поширення COVID-19.

“Тому наявність як у водіїв, так і у пасажирів документів, які б підтверджували їх COVID-безпечність, є необхідною умовою для регулярних та нерегулярних перевезень у будь-якому виді транспорту”, — зазначив він.

Згідно з новими правилами, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах “жовтої”, “помаранчевої” або “червоної” зони карантину будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного з цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Як зазначили в МОЗ, винятком є міські та внутрішньообласні перевезення. Відповідальність за дотримання згаданих вимог несе перевізник.

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...