Україна продовжує приємно дивувати: Під час чергової атаки на Крим було помічено новий морський дрон

Під час атаки на окупований Кримський півострів 16-17 серпня було зафіксовано раніше невідомий морський дрон Сил оборони України. На це звернув увагу OSINT-дослідник з HI Sutton, передають Патріоти України.

Як зазначає аналітик, новий безпілотник — це перероблений гідроцикл другого покоління. Минулого місяця на турецькому пляжі неподалік Стамбула було виявлено подібний озброєний гідроцикл Yamaha Waverunner FX, проте український апарат більш модифікований. Наприклад, дрон Сили оборони України має нову надбудову, яка, імовірно, містить антену Starlink.

За словами автора публікації, безпілотник оснащений електрооптичною/інфрачервоною камерою у вигляді кулі спереду, приблизно там, де мають розташовуватися керма. Далі на кормі встановлена радарна антена на похилій щоглі. Експерт також показав візуалізацію нового безпілотника.

Що стосується призначення дрона, аналітик вважає, що він збирав розвідувальні дані. Крім того, шипоподібний виступ на носі безпілотника передбачає наявність детонатора для боєголовки.

"Україна продовжує дивувати", — констатував експерт.

Частину призовників будуть брати на облік без проходження ВЛК: Кого стосується

понеділок, 19 серпень 2024, 21:30

Хлопці віком від 17 до 25 років повинні бути взяті на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), передають Патріоти України. Про це говориться в постанові «Про реалізацію експериментального проєкту з автоматичної верифікації т...

Україна продовжує приємно дивувати: Під час чергової атаки на Крим було помічено новий морський дрон

понеділок, 19 серпень 2024, 20:30

Під час атаки на окупований Кримський півострів 16-17 серпня було зафіксовано раніше невідомий морський дрон Сил оборони України. На це звернув увагу OSINT-дослідник з HI Sutton, передають Патріоти України. . Як зазначає аналітик, новий безпілотник — ...